Інтернет змінює наше сприйняття музики

- Advertisement -




Сучасне покоління можна сміливо назвати поколінням інтернету. Можливості всюдисущої високошвидкісної мережі дозволяють без проблем завантажувати все що завгодно, будь-які новини або відомості, отримувати доступ до будь-яких новинок літератури або музики.

Для любителів музики відкриваються безмежні можливості слухати улюблену музику, вивчати нові напрямки та стилі, знайомитися з новими виконавцями і колективами, розвиватися і відкривати нові грані вокального або інструментального мистецтва. Сучасні смартфони забезпечені швидкісними додатками і величезною пам’яттю.

Здавалося б – ось вона, прекрасна можливість, щоб розширити свій музичний кругозір і доторкнутися до прекрасного мистецтва. Хочеш сучасну зарубіжну музику слухати онлайн – будь ласка, знайти потрібне займе лічені секунди. Кожному, практично в будь-якому місці і в будь-який час не складає труднощів отримати доступ до світової фонотеці, яка становить мільйони записів. Цей нескінченний і різноманітний музичний світ можна знайти у кожного в телефоні, всього на відстані одного руху пальця на екрані.

Але така доступність до контенту привела до зовсім несподіваного результату. Ми відвикли сприймати інформацію серйозно, і витратити час на її повне і повноцінне сприйняття. Вся ця легкодоступность призводить до знецінення музики. Її сприймають уже як фоновий шум, Вона перетворюється в практично не сприймається шум, люди просто відвикають слухати і чути музику всерйоз.

Нинішня епоха вимагає музики для всіх, а не для небагатьох обраних. На наших очах складається принципово нова музична культура, розуміння якої неможливо з позицій, вироблених на матеріалі і в соціальних умовах минулих музичних етапів.

- Advertisement -
- Advertisement -