Навіщо потрібна установка Глонасс на транспорт

- Advertisement -

 

Спочатку цю систему супутникового позиціонування ГЛОНАСС створювали для потреб оборони. Після успішного застосування у військовій сфері вона з кожним роком все частіше застосовується і для цивільних цілей. Термінали для системи тепер ставлять на нові легкові автомобілі російського виробництва. Систему активно використовують для комерційного моніторингу на транспорті, відстеження багажу, спостереженні за людьми з обмеженими можливостями.

Принципи роботи

Принцип роботи системи ГЛОНАСС, так само і як у її американського аналога-GPS, заснований на принципі обмінами між «клієнтом і сервером». Координати машини можна визначати в результаті точного обчислення відстані до декількох супутників. Для оснащення системою автотранспорту робота включає в себе обладнання легкового, пасажирського вантажного автомобіля спеціальними терміналом. Це пристрій для прийому сигналу від супутника і відправлення інформації про координати на сервер. Власники систем стеження можуть підключатися до сервера через Web-браузери, і можуть безпосередньо взаємодіяти з системою.

Розвиток технологій дозволило вести моніторинг транспортних засобів в режимі реального часу. Сучасні інноваційні рішення в навігації і телекомунікації дозволяють вести спостереження за автомашиною на інтерактивній карті. Система допомагає виконувати функції з управління, аналізу та обліку в логістиці, службі таксі, кур’єрської доставки.

- Advertisement -
- Advertisement -